Solibo og EcoGuard teamer opp for å gi borettslag og sameier ekstreme kostnadskutt

Solibo og EcoGuard går sammen om å hel- automatisere avregning og fakturering av vann og energi for borettslag og boligsameier i et marked preget av høye kostnader. For større sameier og borettslag utgjør dette en besparelse på 200.000 kroner pr år, for noen til og med mer.

Med denne nylanseringen blir EcoGuard og Solibo de første i markedet til å hel- automatisere prosessen ut mot beboerne i boligselskaper. Avregning av vann, fjernvarme og el-billading har frem til nå vært manuelle og kostbare prosesser for borettslag og sameier. De fleste borettslag og sameier har kun avregning en gang pr år. Dette har EcoGuard og Solibo gått sammen om å løse. Ved å integrere EcoGuard sin teknologi i Solibo sin boligplattform, Solibo Home, får beboerne fakturaer basert på sitt faktiske forbruk knyttet til for eksempel vann, oppvarming og elbillading, målt på en månedlig basis, akkurat som man gjør med strøm. Dette gir kundene et forhold til sitt eget forbruk og forutsigbarhet på hva som kommer på neste regning.

- Vår visjon er å lede borettslag inn i en fremtid der presis måling og fakturering av vann og varme skaper, ikke bare effektive, men også en bærekraftig og individuell opplevelse av ressursbruk – fordi hver dråpe og hver varmegrad teller, sier Henning Iversen, Daglig leder EcoGuard Norge.

En etterspurt tjeneste

- Vi opplever allerede stor etterspørsel fra kunder og potensielle kunder som ønsker å benytte seg av denne løsningen, sier Magnus Babsvik, daglig leder i Solibo.

Markedet har sett seg lei på tungvinte og dyre manuelle avregningsprosesser som et resultat av akonto beløpene som må avregnes, dette utgjør store summer i løpet av et år for boligselskapene. Løsningen vi sammen lanserer er både tids- og kostnadsbesparende for kunder og oss som forvalter, fortsetter Babsvik.

Åpent for alle

De fleste energimålere har teknologien i seg, også fra andre leverandører enn EcoGuard, men de lar ikke kundene bruke dataen til å spare kostnader gjennom åpne API-er. Den gode nyheten er at EcoGuard kan ta over avlesning fra de aller fleste målere, også de som de ikke er installert av EcoGuard selv. EcoGuard tar seg av overgangen og dersom boligselskapet ikke skulle ha målere er dette noe de bistår med å installere.

Med dette får man det beste fra to verdener, det siste av teknologi på avlesning av energi i tillegg til Solibo som har bevist seg å være en av markeds ledende på forvaltningstjenester for boligselskap.

For mer informasjon om hvordan deres boligselskap kan dra nytte av EcoGuard sine produkter, vennligst ta kontakt direkte med EcoGuard på telefon 40 00 00 39 eller per mail på kontakt@ecoguard.no

Forrige
Forrige

VI lanserer HMS-system og årshjul i Solibo Home 

Neste
Neste

Solibo styrker teamet