VI lanserer HMS-system og årshjul i Solibo Home 

Vi er stolte av å kunne introdusere den nye HMS-modulen til styreportalen, skreddersydd for å hjelpe boligselskaper med å etablere sine HMS-rutiner. Løsningen tilpasses etter behovene til deres borettslag eller sameie på en enkel måte, noe som gjør det lett for styret å få full oversikt over alle nødvendige HMS rutiner.  

I forbindelse med lanseringen av HMS-modulen er det naturlig å samtidig introdusere en årshjulsmodul. Årshjulet gir dere en detaljert oversikt over kommende HMS-oppgaver, i tillegg vil dere kunne legge til andre faste rutiner som styret jobber med. Årshjulet er en fullverdig ressurs i seg selv, helt uavhengig av HMS-systemet, om ønskelig.  

Under ser dere noen høydepunkter fra de to modulene.

HMS-modulen

Enkelt å komme i gang og sette opp et opplegg for HMS  
Ved hjelp av få trykk vil dere kunne sette opp et HMS-opplegg med rutiner og oppgaver som skal gjennomføres i et fast intervall. Dere har mulighet til å tilpasse HMS-rutinene etter eget behov, men vil også komme langt med forslagene som dukker opp.

Foreslåtte rutiner tilpasset boligselskapets attributter  
Siden boligselskap er forskjellige er det naturlig nok ulike behov for rutiner og oppgaver. Ved førstegangsoppsett av HMS-modulen velger dere derfor attributter som er relevante for dere. Eksempler på attributter vi har definert er lekeplass, heis og felles ventilasjonsanlegg. Basert på attributtene dere velger vil dere få opp forslag til rutiner tilpasset for deres boligselskap.   
Hvis dere på et senere tidspunkt ønsker å legge til eller fjerne attributter, går dere til innstillinger og endrer dette her. Rutine-forslagene som er tilknyttet attributtet vil da forsvinne fra fremtidig gjennomføring, og tidligere gjennomføringer vil likevel vises i årsrapporten.  

Fordele ansvaret for rutinene 
Alle rutiner som kommer opp som forslag, eller som dere selv oppretter, velger dere et styremedlem som skal være ansvarlig for. De repeterende oppgavene som blir trigget ut fra intervallet dere ønsker vil det ansvarlige styremedlemmet få varsling fra Oppgave-modulen når det er på tide å gjennomføre.  

Årsrapport som gir oversikt over oppgaver utført i tidligere år 
Under «Rapport» vil dere se status så langt i inneværende år, og her vil det også ligge rapporter fra tidligere år. Årsrapportene opprettes automatisk etter utløpet av et kalenderår. Dette gjør overlapping med et nytt styre smidigere, og det er enkelt å vise til hva slags arbeid som er gjort ved tilsyn.  

God fremstilling av oppgaver som er forfalt 
I dashbordet vil dere se et hjul som på en intuitiv måte viser hvordan dere ligger an med HMS-arbeidet. Her vil forfalte oppgaver synliggjøres, slik at dere kan ta tak i disse.  

Lagre egen dokumentasjon for deres rutiner 
På rutiner kan dere legge inn informasjon og dokumentasjon for hvordan dere skal gjennomføre rutinen i deres boligselskap. Rutineforslagene vil ha en standard beskrivelse, men dere har stor frihet i å tilpasse beskrivelsene slik at det fungerer godt for dere.  

Årshjulet

Samtidig som vi lanserer HMS-modul med repeterende oppgaver/gjennomføringer av rutiner, er det naturlig å introdusere «Årshjul». I årshjulet kan dere opprette faste rutiner både tilknyttet HMS-arbeid, men også rutiner som er relatert til drift av boligselskapet eller styrearbeidet. Dette kan være rutiner dere ikke ønsker at skal inkluderes i HMS-rapporten deres.  

Oversikt over alle gjentakende rutiner gjennom året  
I årshjulet får dere en enkel oversikt over gjentakende rutiner som er planlagt og når på året disse skal utføres.  

Bidrar til smidig overlapp med nytt styre 
Siden rutinene beholdes i styreportalen når gammelt styret går av, kan nytt styre gå inn og legge til nye ansvarlige. Rutinene beholdes som før. 

Få god oversikt og spre oppgaver ut gjennom året 
Med årshjulet ser dere når de ulike rutinene skal gjennomføres gjennom året. Dere får en god oversikt for enkelt å tilpasse rutinegjennomføringer utover i året etter ønske.  


Forrige
Forrige

Samarbeid med Right bygg og vaktmestertjenester

Neste
Neste

Solibo og EcoGuard teamer opp for å gi borettslag og sameier ekstreme kostnadskutt