Solibo lanserer ansattaksjonærprogram

I august 2022 lanserer Solibo ansattaksjonærprogram for å invitere de ansatte med på eiersiden i selskapet. Etter planen skal det gjøres en årlig emisjon rettet mot de ansatte hver vår, men en ekstraordinær emisjon i forbindelse med lanseringen av programmet er rett rundt hjørnet.

“Både ledelsen og aksjonærene har tro på at medeierskap blant de ansatte gir økt motivasjon og ansvarsfølelse knyttet til eget arbeid”, sier Magnus Babsvik, daglig leder i Solibo AS.

Hvordan ansattaksjonærprogrammet fungerer i praksis

  • Det gjøres en emisjon årlig på vårparten

  • Ansatte tegner seg for de antall aksjer de ønsker å kjøpe

  • Tildeling gjøres etter beregning av både stillingsbrøk og opptjeningstid

  • Opptjeningstiden beregnes med utgangspunkt i hvor mange måneder den ansatte har jobbet i selskapet før emisjonen gjøres. Har den ansatte jobbet i selskapet et halvt år, gis det halv opptjening sammenlignet med de som har jobbet i selskapet hele det foregående året

  • Deltidsansatte (herunder studenter med deltidsjobb i Solibo) kan også tegne seg for aksjer på programmet

  • De ansatte har også anledning til å selge aksjer gjennom programmet, eksempelvis om noen har hatt god avkastning gjennom noen år, og ønsker å ta gevinst for å realisere andre planer i livet

Deloitte har bistått i utformingen

For å sørge for gode og forutsigbare rammer for programmet har Deloitte bistått med både utforming og kvalitetssikring av ansattaksjonærprogrammet. Audun Frøland, partner Tax and Legal i Deloitte, var ansvarlig for oppdraget.

Tydelig motiverende for de ansatte

Det er tydelig at de ansatte blir motivert av denne ordningen. Daglig leder har utelukkende mottatt gode tilbakemeldinger etter at nyheten ble overbrakt de ansatte. “Jeg har veldig tro på utviklingen til selskapet, og setter pris på muligheten for å ta del i verdiutviklingen”, forteller Nora. En annen ansatt sier at det er motiverende med en ledelse som setter ansatte og medbestemmelse så høyt som man tydelig ser at gjøres i Solibo.

Forrige
Forrige

Henter markedssjef fra Clear Channel

Neste
Neste

Solibo reddet borettslaget fra konkurs