KotlinConf 2023 oppsummert

I forrige uke ble KotlinConf 2023 avholdt i Amsterdam. Endelig er KotlinConf tilbake etter den global pandemien! Produkt- og utviklerteamet var på plass for å representere Solibo.

"KotlinConf er en verdifull mulighet for utviklere å lære om nye teknologier, samarbeide med likesinnede, og bygge nettverk med inspirerende mentorer fra hele verden"
Anders E. Mikkelsen, CTO Solibo

BLANT ALLE NYHETENE FRA ÅRETS KONFERANSE KAN VI TREKKE FREM FØLGENDE HOVEDPUNKTER

  • Kotlin 2.0 kommer med ny kompilator ved navn K2, og ser foreløpig ut til å være en relativt voksen omskriving av kompilatorarkitekturen til Kotlin. Dette vil kort sagt si at Jetbrains vil ha anledning til å ha en vesentlig høyere oppgraderingsfrekvens på både ytelse og ny funksjonalitet når de skal jobbe videre med språket og kompilatoren i fremtiden.

  • Kotlin Multiplatform er fortsatt et stort satsningsområde for Jetbrains, og majoriteten av talks omhandlet dette. Det er tydelig at Jetbrains ønsker at Kotlin skal være et plattformspråk som skal være mulig å bruke på alle enheter som treffer brukere, være seg desktop, mobil, web etc. 

  • Google var tyngre representert enn forrige KotlinConf, og har definert Kotlin som defaultspråk for produksjon av biblioteker. De er også tungt investert i Kotlin Foundation sammen med Jetbrains og gjør mye felles arbeid på ytelse og funksjonalitet i kompilatoren (K2). Les mer om Kotlin Foundation her.

Oppsummert er det tydelig at Kotlin har vært inne i en modningsprosess de siste årene der de har tatt seg tiden til å refaktorere og forbedre endel grunnstener som for eksempel kompilatoren og legge til rette for å kunne gire opp i årene som kommer. Kotlin Foundation er også spennende og spesielt at de beveger seg mot insentiver for at individuelle utviklere skal utvikle biblioteker rettet mot deres plattform(er).

Har du en god idé? Søk her da vel!

Ønsker du å lese mer om innholdet på årets konferanse? Kan du gjøre det her.

Forrige
Forrige

Solibo overtar kundeportefølje fra Sparebank1 Forretningspartner Østlandet

Neste
Neste

Henter markedssjef fra Clear Channel